Om

Henrik Crantz är legitimerad specialistsjukgymnast, magister i sjukgymnastik (MSc) med examen i Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) steg III samt innehar specialistkompetens i Ortopedisk Manuell Terapi/Medicin från riksförbundet Fysioterapeuterna (tidigare Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund, LSR). Läs mer om OMT här. 

Driver företaget Fysiospecialisten sedan 2015. Henrik är idrottsmedicinare/fystränare och ansvarig sjukgymnast för flera elitidrottare och landslag. Har publicerat en träningsstudie i vetenskaplig tidskrift med kollega på tung marklyftsträning inkluderande patienter med långvariga besvär från ländryggen. Har mångårig erfarenhet av arbete som primär instans i sjukvården för bedömning och behandling/rehabilitering av patienter med besvär från rörelseapparaten. Föreläsare inom styrketräning för professionella yrkesutövare inom sjukvård och friskvård samt för allmänheten. Tidigare aktuell som lärare i anatomi, biomekanik och idrottsmedicin på International Personal Training Academy (IPTA) i Marbella, Málaga, Spanien. 

Just nu jobbar Henrik som legitimerad specialistsjukgymnast inom OMT och har egen specialistmottagning i Upplands Väsby norr om Stockholm där han tar emot patienter. Mottagningen har avtal med Region Stockholm (vårdval specialiserad fysioterapi OMT och Neurologi) och olika försäkringsbolag.

Artiklar skrivna av Henrik hittar du på bloggen Physical Culture/Kroppskultur - artiklar om styrketräning och fysik.


Henrik Crantz